Zimske pnevmatike? – Imam.

Asistenca v tujini? -Imam.

Emisijska nalepka? … Kaj?

Skrb za naše zdravje in planet narekuje vse večje omejitve količine izpustov toplogrednih plinov na gosto poseljenih območjih. Pred potovanjem z avtomobilom v središča večjih evropskih mest, se zato velja pozanimati o obstoječih omejitvah prometa in potrebnih dovoljenjih za vstop v mesto.

Za vas smo zbrali nekaj virov, kamor se lahko obrnete za več informacij.

V Italiji boste za vstop v center Rima boste potrebovali dovolilnico hotela. Prepoved vstopa za dizelska vozila z emisijkimi razredi nižjimi od euro 4 in bencinska vozila nižja od euro 2 pa velja tudi v večjih mestih v pokrajinah Emilija-Romanija, Lombardija, Benečija in Piemont.

Pred odhodom v Nemčijo lahko v potovalni pisarni AMZS pridobite emisijsko nalepko za svoje vozilo ti. Umweltplakette.

Če nameravate obiskati Francijo se pred odhodom pozanimajte o omejitvah v mestih, ki jih želite obiskati. Ustrezne emisijske nalepke lahko naročite na spletni strani www.certificat-air.gouv.fr.

Za vstop v Belgijska mesta morate svoje vozilo registrirati na spletni strani www.lez.brussels, kjer so vam na voljo tudi informacije o omejitvah prometa.

Za obisk Londona pa boste morali plačati vstopno takso.

Pred odhodom na daljšo pot velja tudi preveriti stanje vozila in doliti potrebne tekočine. Ko ste v dvomih ali želite strokovni nasvet in pomoč se obrnite na naše serviserje, ki vam bodo z veseljem pomagali.